Kunstkameraden info

Kunstkameraden

De Kunstkameraden werken in één-op-één-situatie met een kunstenaar aan een kunstwerk dat in een museale expositie aan ‘de buitenwereld’ getoond wordt.
De projecten van de Cultuurkantine zijn allemaal kleine ontmoetingsprojecten. Ontmoetingsprojecten die gericht zijn op kunst en cultuur waarbij er niet alleen ontmoetingen zijn tussen kunstenaars en jongeren maar ook tussen (jeugd)zorginstellingen, (jeugd)zorgmedewerkers, ouders, medewerkers van musea, bedrijfsleven etc.

In 2015 is De Cultuurkantine in azc Breda gestart met het project Kunstkameraden voor jonge vluchtelingen. Elke paar weken organiseert De Cultuurkantine samen met kunstenaars en vrijwilligers een workshop in het azc voor de daar aanwezige jongeren. De ouders zijn dan ook van harte welkom. Het leven van deze kinderen beperkt zich veelal tot het azc en de school die zij bezoeken om zich de Nederlandse taal en gewoontes eigen te maken. Tijdens de workshop kijken de kunstenaars en de projectleider of er jongeren zijn waarbij deelname aan Kunstkameraden van toegevoegde waarde is.

DSC_7404

In 2016 is Kunstkameraden aanwezig in twee provincies:

Noord-Brabant
Tilburg (Kompaan en De Bocht, Traverse, ASVZ, William Schrikker Groep)
Breda (azc Breda)
Boxtel (De La Salle)
Eindhoven (Combinatie Jeugdzorg)

Limburg
Maastricht (Levanto, Radar, Xonar)

In 2012 maakten Frodo Kuipers, Lucienne van Eeden, Tarik en Asmir het volgende stopmotionfilmpje: ‘Wie niet weg is is gezien’

_DSC2058_01

Facebook