Kunstkameraden info

Kunstkameraden

De Kunstkameraden werken in één-op-één-situatie met een kunstenaar aan een kunstwerk dat in een museale expositie aan ‘de buitenwereld’ getoond wordt.
De projecten van de Cultuurkantine zijn allemaal kleine ontmoetingsprojecten. Ontmoetingsprojecten die gericht zijn op kunst en cultuur waarbij er niet alleen ontmoetingen zijn tussen kunstenaars en jongeren maar ook tussen (jeugd)zorginstellingen, (jeugd)zorgmedewerkers, ouders, medewerkers van musea, bedrijfsleven etc.

KunstkameradenYOU! Tilburg

Spin off van het traject Kunstkameraden waarbij de nadruk op jongerenparticipatie ligt
De Cultuurkantine wil jongeren die eerder aan het project hebben meegedaan en het netwerk rond de jongeren nog meer betrekken bij Kunstkameraden. De naam KunstkameradenYOU! is gekozen omdat we willen leren van de jongeren en hen nadrukkelijk een rol willen geven binnen Kunstkameraden. De jongeren laten op eigen wijze zien hoe zij zich voelen in Tilburg, wat ze bijzonder vinden, wat hen opvalt. De jongeren zijn aan het woord. KunstkameradenYOU! nodigt jongeren en kunstenaars uit Tilburg en omgeving uit om gezamenlijk te werken aan de creatie van nieuwe kunstwerken, die parallel aan ‘Cultural Threads’ tentoongesteld worden op het Panoramadeck van het TextielMuseum. In deze kunstwerken geven de jongeren uiting aan de culturele verwevingen zoals zij die ervaren.
Expositie: vrijdag 24 november 2018 t/m 12 mei 2019
Cultural Threads/
KunstkameradenYOU! in het Textielmuseum
Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag          10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag & zondag             12.00 tot 17.00 uur
(maandag gesloten)
TextielMuseum, Goirkestraat 96, 5046 GN  Tilburg


Fotografie: Anja van Eersel

Facebook