Agenda

Agenda

Zaterdag 1 juni 2024
Aftrap Week van de Jonge Mantelzorger: Expositie Kunstkameraden x Jonge Mantelzorgers
Vier jonge mantelzorgers (8, 11, 13 en 14 jaar) deden dit jaar mee met het Kunstkameraden-project.

Datum: Zaterdag 1 juni
​Tijd: 14:00-16:00 (inloop vanaf 13:30)
​Locatie: Wethouder van Haperenstraat 36C, Breda

De expositie is nog tot 1 juli te bezoeken bij Breda Mantelzorg.
Toegang: gratis, tijdens kantoortijden

Dinsdag 7 mei  2024
Netwerkbijeenkomst Carefull Kunstloc Brabant en Kunstkameraden
Op dinsdag 7 mei ben je van harte welkom bij de zesde netwerkbijeenkomst van Carefull. Deze keer i.s.m Kunstkameraden, GGz Breburg en Avans Hogeschool Locatie: OpenX (Avans Hogescholen) Breda. Toegang gratis.

Programma
17.00 uur: Inloop met soep en broodjes.
17.45 uur: Welkom door Atty Bax (KunstLOC) en Michel Witter (Avans).
17.55 uur: Presentatie van Lisette Fleur met documentaire Kunstkameraden (Josefien van Kooten)
18.30 uur: Ervaringen van kunstenaars Daan van Bommel en Ruben Steens.
19.00 uur: Korte pauze.
19.10 uur: Presentatie van GGz Breburg.
19.30 uur: Presentatie van Avans.
19.45 uur: Napraten met een drankje.
20.30 uur: Einde.

Aanmelden

Vrijdag 27 oktober 2023 t/m zondag 21 januari 2024
Expositie Kunstkameraden Stedelijk Museum Breda (NEXT)
Kunstkameraden: Lian Waas en Mariam,/Atena, Juup Luijten en Sizar, Deborah Jacobs en Pien, Emmie Liebregts en Sundus, Fenna Koot en Sumaya, Denneke Kouters en Fatima/Khadhisha, Mostafa Betaree en Amjad, Johanna Schweizer en Marieke, Maxime Ventule en Jeppe, Jacomijn den Engelsen en Debbie, Olivier Haarman en Myk, Berry de Jong en Maxime, Kelly Christogiannis en Sundus, Arjan Jansen en Bart, Bas Steens en Rik, Ruben Steens en Deborah, Guusje Beeftink en Blanka, Daan van Bommel en Esmee, Frank van der Kooij en Juan Felipe, Leonie Muller en Alex, Michiel van der Zanden en Sophie, Lise Sore en Fatemeh.

Adres: Stedelijk Museum Breda, Boschstraat 22, 4811 GH Breda

Zaterdag 7 oktober t/m zondag 29 oktober 2023
Expositie Creative Capsule | Kunstpodium T

Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur
Adres: Kunstpodium T, Noordstraat 105, Tilburg
Meer informatie: www.kunstpodium-t.com

6 Februari 2023  Voorlichtingsdag Kunstkameraden
Jonge Ambassadeurs Kunstkameraden op bezoek bij Schakelcollege Tilburg

3 Februari 2023  Stadswandeling
Leerlingen Schakelcollege Tilburg naar Kunstkameradenatelier Koningsplein

Expositie Kunstkameraden®@ART EXPO | van 29 december 2022 t/m 22 januari 2023  in Breda
Kunstkameraden@ART EXPO. Op 22 januari 2023 sluiten we af met een feestelijke finissage (van 14:00 – 17:00 uur)
Openingstijden: donderdag t/m zondagmiddag vanaf 14.00 uur (zondag 1 januari gesloten)
En op afspraak (info@cultuurkantine.nl)
ART EXPO (Galerie Sylvia Thijssen), Marksingel 1, 4811 NV  Breda

Deelnemende kunstenaars: Abdi en Bart Kemps, Aisha en Guusje Beeftink, Alan en Daan van Bommel, Barry en Berry de Jong, Bo en Sam van der Weijden, Charlotte en Helene Hoogland, Dalal en Dorry Franken, Esraa en Zsa Zsa Hessels, Hasna en Fenna Koot, Hayat en Bente de Bruin, Hosna en Emmie Liebregts, Huruy en Linda Moes, Ibrahim en Melanie van Dorp, Joey ‘Soup’ en Jethro Bijlaart, Layal en Leonie Muller, Lisa en Maud Masselink, Malaika en Denneke Kouters, Naima en Joy Heijnen, Nancy en Sylvia Thijssen, Nasser en Adem Gökcinar, Pleun en Cinthie van Riel, Roaa en Dorry Franken, Robert en Evelien van der Peijl, Salima en Elise Le Pair, Tara en Sjoerd Jansen

Expositie Kunstkameraden® | 18 november 2022 Almata Ossendrecht
Elk jaar wordt op 20 november de ‘Internationale Dag van de Rechten van het Kind’ gevierd. Op deze dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. 
Op 18 november laten Bram Mvambanu en Esam bij Almata hun rap horen en tonen Chloé van der Hert, Daisy, Daniëlla M. en Milou in een film hun dansact. Mervyn van der Meij geeft op die dag aan alle groepen van de locatie een workshop graffiti.

Expositie Kunstkameraden® | weekend van 19 en 20 november 2022 De Steenfabriek Gilze
In dit weekend laten de Kunstkameraden i.s.m. Stichting Cultuurplaats hun werk zien in De Steenfabriek in Gilze. Op deze mooie locatie foto’s en graffiti van kinderen uit Rijen-Zuid en kunstwerken van Stichting de Vrolijkheid.
Iedereen is van harte welkom om de werken te bewonderen van de Kunstkameraden Cinthie Van Riel, Pleun, Sjoerd Jansen, Tara, Helene Hoogland, Charlotte, Adem Gokcinar , Nasser.
Steenfabriek 7, 5126 PB, Gilze
Open van 12.00 tot 17.00 uur

Culturele zondag 24 april 2022 Breda
Omdat de Cultuurnacht Breda 2022 niet kon doorgaan worden er als alternatief vier Culturele zondagen georganiseerd, met verschillende activiteiten tussen 13.00 en 18.00 uur in de binnenstad van Breda. Bezichtig de expositie Kunstkameraden@BANK15 op de Culturele zondag van 24 april en ontmoet de kunstenaars!

Dutch Happiness Week Breda 2022
De expositie Kunstkameraden@BANK15 is een onderdeel van het programma van Dutch Happiness Week van 21 t/m 27 maart 2022
Programma DHW

Expositie Kunstkameraden® | van 20 maart t/m 1 mei 2022 bij Bank15 in Breda
25 (Pleegzorg)kinderen en jongeren uit gezinshuizen van Vigere JeugdzorgSterk Huis of Gezinshuis El Noor zijn vorig jaar begonnen als Kunstkameraad in Breda. Vanaf 20 maart kunnen de kunstwerken worden bezichtigd bij BANK15.
Uitnodiging Kunstkameraden Breda-socials

Expositie Kunstkameraden® | 5 en 6 maart 2022 Pop-Up Paleis Tilburg
Openingstijden 11.00 tot 17.00 uur
Tilburgse makers laten met de expositie ‘POP-UP Paleis, kleine grote kunst’de stad kennismaken met de diversiteit aan kunstenaars die de stad Tilburg rijk is.
Locatie: Koninklijk Paleis Willem II, Stadhuisplein 128, 5038 TC Tilburg

Zaterdag 27 november 2021 t/m zondag 16 januari 2022  | expositie Kunstkameraden TextielMuseum Tilburg
Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag          10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag & zondag             12.00 tot 17.00 uur
(maandag gesloten)
TextielMuseum, Goirkestraat 96, 5046 GN  Tilburg

 

Donderdag 20 december 2021 prijsuitreiking Brabantse BeLofte
Kunstkameraden Ambacht is genomineerd voor de Brabantse BeLofte!
Erfgoed Brabant presenteert in 2021 een nieuwe erfgoedprijs: Brabants Lof! Een prijs voor (erfgoed)instellingen die projecten opzetten met oog voor inclusie: projecten die toegankelijk zijn, waar ruimte is voor iedereen. Een prijs waarbij toen en toekomst elkaar de hand reiken, waarbij de verbinding opgezocht wordt tussen erfgoed en andere sectoren, én waarbij de actualiteit een rol speelt. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs voor een idee of concept dat nog in de steigers staat: Brabantse BeLofte.

Meer informatie

Zaterdag 11 september en zondag 12 september 2021
Kunstkameraden® en Elegy tijdens Open Monumentendag Breda
Op de locatie aan de Markendaalseweg 75 in Breda kregen de kleuters vroeger les aan de Prinses Marijke School en voor lager onderwijs konden de kinderen naar de Prinses Juliana School. Het gebouw is nu een verzamelplaats voor cultureel ondernemers zoals Dansgezelschap de Stilte, Lighthouse Studio en Teater 77.

Kunstkameraden® | Expositie kunstwerken
Tijdens de Open Monumentendagen van 11 en 12 september laten de kinderen van azc Gilze hun kunstwerken zien. Kinderen uit het azc hebben allemaal hun eigen verhaal te vertellen over hun vlucht naar Nederland en hoe het is om binnen een azc te wonen en naar school te gaan. De Kunstkameraden laten via de kunstenaars van De Cultuurkantine in een kunstvorm zien wie ze zijn, hoe ze zijn, wat ze willen, hoe ze hun leven zien.

Elegy | Een creatieve reis door het leven van Ali
Slapen onder de sterren vond Ali het mooiste wat er is. Samen met de bewoners van azc en kunstenaars van De Vrolijkheid is Ali’s Sterrenhuis gebouwd. Waar je ongezien kunt dromen, muziek kunt maken, vrolijk of verdrietig kan zijn of gewoon door het glazen dak naar de lucht kijken. Tijdens de monumentendagen ontmoet u de kunstenaars, speelt Fralalai in het Sterrenhuis en wordt de film Elegy vertoont: een productie van Moonfilm over het leven van kinderen die de veilige en vruchtbare tijd van simpelweg ‘kind zijn’ overslaan.

Meer informatie:
www.bredabuiten.nl
www.openmonumentendag.nl
www.cultuurkantine.nl
www.claudettevanderakt.com

Woensdag 8 januari t/m maandag 30 april 2020
Expositie Kunstkameraden Rechtbank Middelburg
Kunstkameraden: Paul van Osch en Joao Paulo, Noortje Haegens en Alex, Maud Masselink en Lorenzo, Cecile Verwaaijen en Ahmed, Dorry Franken en Zimo, Claudette van de Rakt en Elias, Denise Motz en Emil, Raymond Assink en Yousef, Lian Waas en Hala, Michiel van der Zanden en Safouane,  Arjan Janssen en Mohammed.
Adres: Rechtbank Middelburg, Kousteensedijk 2, 4331 JE Middelburg

Woensdag 11 december 2019
Symposium Kunstkameraden
Met een select gezelschap van vertegenwoordigers uit onderwijs, jeugdzorg en cultuur en inspirerende sprekers kinderombudsvrouw, Margrite Kalverboer en directeur-bestuurder het PON, Patrick Vermeulen staat deze middag in het teken van inclusieve cultuurprojecten en de impact van actieve cultuurparticipatie. Wilt u graag dit symposium bijwonen laat het ons dan voor 27 november weten. info@cultuurkantine.nl
Adres: Stedelijk Museum Breda, Boschstraat 22, 4811 GH Breda

Zondag 24 november 2019
Veiling kunstwerken

Tijdens de open dag op 24 november kan iedereen gratis naar het Stedelijk Museum Breda en worden er allerlei activiteiten georganiseerd. 

In het auditorium organiseren wij die dag een veiling van eerder gemaakte kunstwerken. Dankzij de verkoop van kunstwerken kunnen nóg meer kinderen en jongeren meedoen aan Kunstkameraden!

Vrijdag 15 november 2019 t/m zondag 5 januari 2020
Expositie Kunstkameraden Stedelijk Museum Breda (NEXT)
Kunstkameraden: Paul van Osch en Joao Paulo, Noortje Haegens en Alex, Maud Masselink en Lorenzo, Cecile Verwaaijen en Ahmed, Gemma de Waard en Rawan, Dorry Franken en Zimo, Claudette van de Rakt en Elias, Denise Motz en Emil, Raymond Assink en Yousef, Leonie Muller en Husna, Guusje Beeftink en Salman, Lian Waas en Hala, Michiel van der Zanden en Safouane,  Arjan Janssen en Mohammed.
Adres: Stedelijk Museum Breda, Boschstraat 22, 4811 GH Breda

16 maart 2019 t/m 12 mei 2019 | deelexpositie 2
(24 november 2018 t/m 6 februari 2019 | deelexpositie 1)
KunstkameradenYOU! @TextielMuseum 2018-2019
KunstkameradenYOU! nodigt jongeren en kunstenaars uit Tilburg uit om gezamenlijk te werken aan de creatie van nieuwe kunstwerken, die parallel aan ‘Cultural Threads’ tentoongesteld worden op het Panoramadeck van het TextielMuseum. In deze kunstwerken geven de jongeren uiting aan de culturele verwevingen zoals zij die ervaren.
Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag          10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag & zondag             12.00 tot 17.00 uur
(maandag gesloten)
TextielMuseum, Goirkestraat 96, 5046 GN  Tilburg
Meer info

Donderdag 21 juni 2018
Opening eindexpositie Kunstkameraden Tilburg in De NWE Vorst tijdens Tilburg Toont
Met werken van Ad Roefs en Farhan, Sora van Thiel en Maryam, Paul van Rijswijk en Gammada, Marjolein Landman en Leena, Sora van Thiel en Omid, Ton Lammers en Laith, Merijn Koreman en Jawid, Josemieke Segers en Lama, Lieske Brouwers en Marjan, Coen de Kort en Jawid, Anja van Eersel en Goitom, Kim Pattiruhu en Merhawi, Sarah van Rossem en Abraham, Hoi-Shan Mak en Malak, Sanne Jansen en Fyori, Ceciel van de Weide en Wiktoria, Lieske Brouwers en Roua, Pieter-Max Schultz en Kinga, Carmen Groenefelt en Luwam, Anke van Iersel en Milennesey.
De expositie is tot 21 augustus te bewonderen tijdens openingstijden van de NWE Vorst.
Meer informatie: www.denwevorst.nl en www.tilburgtoont.nl

Donderdag 31 mei tot 2 juli 2018
Expositie Kunstkameraden Dordrecht
Deze expositie omvat de kunstwerken van vier jongeren uit Dordrecht.
Zij hebben keihard gewerkt aan hun kunstwerken en nu wordt het tijd om hun  creaties te laten zien! Kunstkameraden: Liesbeth Bitter en Alperen, Rinus Blommaert en Awet, Albert Zwaan en Kristof en Saskia Meesters en Rana. De kunstwerken zijn tot 2 juli te bewonderen bij DOOR.

Van 1 juni tot 1 juli 2018
Expositie Kunstkameraden Eindhoven
Deze expositie omvat de kunstwerken van vijf jonge vluchtelingen uit Eindhoven. Zij hebben keihard gewerkt aan hun kunstwerken en nu wordt het tijd om hun  creaties te laten zien! Kunstkameraden: Tijs Rooijakkers en Fenan, Stijn Bles en Biniam, Esther van Waalwijk en Bisrat , Helmie Brugman en Fetehawit en Marieke Tol en Semhar.
Van 1 juni tot 1 juli zijn de kunstwerken te bewonderen in
Mercado, Smalle Haven 109, 5611 EH Eindhoven tijdens de openingstijden.

Vrijdag 26 januari 2018
Tijdens de Cultuurnacht in Breda is de crypte van de Lutherse kerk aan de Veemarktstraat in Breda door De Cultuurkantine omgebouwd tot een Liquid Art Dance Lab. Bezoekers (jong en oud) worden uitgenodigd hun eigen vloeistofprojecties te maken in het magische laboratorium. 

Doorlopende voorstelling:
Omringd door haar zelf getekende animaties danst het Syrische meisje Layal (11) terwijl ze in het maanlicht verandert in een krachtig hert. Layal fladdert vrolijk als een vlinder tussen kleurige bloemen. Deze bijzondere mini dansvoorstelling maakte ze in het kader van het project Kunstkameraden. Kijk naar deze betoverende voorstelling en bewonder ook de kunstwerken van de andere jonge Kunstkameraden.

Donderdag 25 januari 2018
Presentatie Kunstkameraden bij netwerkbijeenkomst – Goed je te ontmoeten- voor professionals uit de stad/regio die werken met en voor vluchtelingen en statushouders. Koning Willem II stadion Tilburg
Tijdens deze bijeenkomst wordt de film vertoond van Anke van Iersel en Milennesy en exposeren onze Kunstkameraden:
Ad Roefs met Farhan en Ferdaws
Sora van Thiel  Hamed, Maryam en Omid
Josemieke Segers en Lama
Coen de Kort  en Jawid
Lieske Stieger-Brouwers en Marjan
Merijn Koreman en Jawid
Paul van Rijswijk  en Gamada
Marjolein Landman en Leena

Donderdag 18 januari 2018
Kick off Dordrecht
De eerste zes Kunstkameraden Dordrecht worden om 16.00 uur in het Museum Dordrecht gekoppeld aan hun kunstenaars.

Maandag 13 november 2017
Bisrat, Fetehawit, Shishay, Biniam en Semhar, vijf jonge statushouders in Eindhoven gaan als kunstkameraden aan de slag met de Eindhovense kunstenaars: Stijn Bles, Helmie Brugman, Marieke Tol, Esther van Waalwijk en Tijs Rooijakkers. Kunstkameraden Eindhoven wordt georganiseerd in samenwerking met Combinatie Jeugdzorg en de gemeente Eindhoven. Expositie wordt verwacht in het voorjaar 2018.

Donderdag 8 juni t/m 18 juni 2017
Expositie CultKitchen, Lachapellestraat 7 in Breda
Deze expositie omvat de kunstwerken van 11 jonge vluchtelingen uit Breda. De opening is op donderdag 8 juni om 17.00, inloop vanaf 16.30 uur. De opening wordt verricht door Maddy Jobse, locatiecoördinator van Basisschool De Fontein. De expositie is t/m zondag 18 juni te bezoeken tussen 10.00 u en 17.00 u en ‘s avonds op afspraak (via Raymond Assink: 06-46346864)

Deelnemende kunstenaars: Arjan Janssen en Abuelgasim, Jos Thommassen en Arman, Denise Motz en Faysal, Annick Gaarthuis en Layth, Denneke Kouters en Maya, Danielle Lemaire en Mona, Cecile Verwaaijen en Bashaer, Raymond Assink en Medean, Paul van Osch en Hakim en Rashid, Leonie Muller en Layal.

Vrijdag 24 februari t/m 19 maart 2017 (2 maart opening)
Grote overzichtsexpositie Kunstkameraden in Van Abbemuseum Eindhoven.
Alle werken van alle Kunstkameraden 2014/2015/2016. De expositie is te bekijken van 24 februari t/m 19 maart
Openingstijden Van Abbemuseum:
dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00
donderdag 11.00 – 21.00

Deelnemende kunstenaars:
Sandra van den Berg, Helmie Brugman, Sigrid Calon, Lia de Craen, Frank van Delft, Lisette Durinck, Justus van den Elsen, Mandy den Elzen, Dorry Franken, Isa Gama, John van Gils, Noortje Haegens, Leo Heerkens, Marianne van Heeswijk, Katrien van Hettema, Marleen Hoftijzer, Samuel Hortulanus, Sanne Jansen, Arjan Janssen, Cecil Kemperink, Tom l’Istelle, Marjolein Landman, Elise Le Pair, Jeroen de Leijer, Tommy van der Loo, Maud Masselink, Tom de Meer, Marc Mulders, Leonie Muller, Paul van Osch, Kim Pattiruhu, Annette Paulsen, Colin Peters, Anne Pillen, Carola Popma, Claudette van de Rakt, Yonne de Ridder, Thomas Ritzen, Ad Roefs, Annemarieke Schepers, Johanna Schweizer, Lucas Silawanebessy, Gart Smits, Maurice Spapens, Thomas Swinkels, Sora van Thiel, Sylvia Thijssen, Jos Thommassen, Marieke Tol, Esther van Waalwijk, Lian Waas, Stephan de Weert, Ingrid Wens, Ilse Wolf, Lucienne Wouters, Michiel van der Zanden en Margot Zweers

Vrijdag 27 januari 2017
Cultuurnacht in Breda
Expositie Kunstkameraden azc Breda  in het Apollo Hotel. Opening door gedeputeerde Henri Swinkels. 
Tevens lichtworkshops voor kinderen. Maak je eigen licht-gadget en kom je warmen in het Apollo Hotel, Stationsplein 14.

Dinsdag 29 november 2016
Opening eindexpositie Kunstkameraden Tilburg door wethouder Marcelle Hendrickx in De NWE Vorst
Met werken van Sanne Jansen, Jeroen de Leijer, Carola Popma, Lucas Silawenebessy, Leo Heerkens, Marc Mulders, Kim Pattiruhu, Marjolein Landman, Stephan de Weert, Annemarieke Schepers, Justus van den Elsen, Sigrid Calon, Tommy van der Loo, Annette Paulsen, Thomas Swinkels, Anke van Iersel, Ingrid Wens, Tom de Meer, Sora van Tiel en Ad Roefs

Donderdag 15 september 2016:
Opening expositie Kunstkameraden Maastricht (Radar, Xonar en Levanto)  Werk van Erik Habets en Ricardo, Alexa Meyerman en Mara, Bernadette Huijbers en Chelly, Elke Lutgerink en Linda, Titia Eggen en Andy, Rob van Avesaath Jordan, Milous Heunks en Angelo, Marjon Merckelbach en Kevin , Richard Dols en Muhammed, Esther van de Pas en Kaj, Keetje Mans en Leonie, Etienne van Berlo en Wesley, André Kok en Yasser, Torsten Uerlings en Kay, Ilona van Berkel en Billie
Locatie: Athos ‘Eet, Maakt, Doet’, Athoslaan 12 /A, 6213 CD Maastricht

Donderdag 15 september 2016:
Opening tussentijdse expositie Kunstkameraden Tilburg (ASVZ)  Werk van Jeroen de Leijer en Jerry, Sigrid Calon en Joella, Annette Paulsen en Ricardo, Tommy van der Loo en Peter.

Woensdag 27 juli 2016
Kunstkameraden Noortje Haegens/Zhaleh en Maud Masselink/Cristina overhandigen hun kunstwerken aan wethouder Patrick van Lunteren. De twee koppels maakten fantastische kunstwerken die de werkkamer van de wethouder zullen opfleuren. De kunstwerken zijn in bruikleen en worden op een later moment geëxposeerd zodat iedereen ze kan bewonderen. Meer info  hierover volgt.
Artikel BN De Stem 28-07-2016

KunstwerkCristinaCultuurkantine

Donderdag 21 juli 2016:
Opening tussentijdse expositie Kunstkameraden Tilburg (Kompaan en de Bocht en William Schrikker Groep)  Werk van Annemarieke Schepers en Daniela, Justus van den Elsen en Imtiaaz, Marjolein Landman en Chenoa, Kim Pattiruhu en Anna, Marc Mulders en Tirhas, Thomas Swinkels en Lucas, Leo Heerkens en Dani, Carola Popma en Janneke, Lucas Silawenebessy en Hamza, Sanne Jansen en Mary-Gean, Stephan de Weert en Laurens.

Maandag 11 juli 2016:
Opening tussentijdse expositie Kunstkameraden Maastricht (Xonar)  Werk van Kay en Torsten Uerlings, Yasser en Andre de Kok, Leonie en Keetje Mans, Wesley en Etienne van Berlo, Billie en Ilona van Berkel.